Linnéa Olsén, Obbola

Thé eller Te?

hur skriver ni?

För egen del så envisas jag med att skriva Thé. Jag vet inte varför men jag tycker det ser bättre ut.

På tal om Thé, en av mina äldsta vänner har föräldrar som är döva och en gång i min ungdom så tog jag mig upp till Luleå (där han pluggade för tillfället). Jag kan inte mycket teckenspråk utan jag kan bokstavera mitt namn hjälpligt. Efter några öl ute på stadens pub så var jag helt plötsligt en stjärna på att förstå teckenspråk, vi förde ( i mina ögon i alla fall) lååånga konversationer om allt och ingenting. Om hans far förstod något, det vet jag inte, han höll i alla fall god ton och sa ingenting.  

Nå, i alla fall på morgonen efter min ankomst så frågade hans far något och jag kunde för mitt liv inte förstå vad han menade. Han tecknade två bokstäver, han nästan skrek ut ordet Thé men jag fattade ingenting.

Till slut så var vi tvungen att väcka vännen för att fråga vad hans far möjligtvis kunde vilja mig så där tidigt på morgonen. Han tittade på sin far, tittade på mig och sa:

Men herregud, han frågar om du vill ha Thé!

Det borde jag ju ha förstått eftersom jag var en sån stjärna på teckenspråk…

Numera så låtsas jag aldrig som om jag förstår teckenspråk…jag kan bokstavera mitt namn,hjälpligt!

That´s it!

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Springer bara in som hastigast….mitt i allt.
    Kanonbra det går för dig. Du vet ju…det mesta sker inuti ditt huvud och utsidan får du på köpet. Du är motiverad och stark – go for it.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.