Linnéa Olsén, Obbola

Jag, en gammal tant?

Som 30 +are så lever jag i någon slags villfarelse att jag faktiskt inte är så himla gammal ändå. Det kanske är 70-talisternas fria uppfostran som gjort oss så. Att även om kroppen blir äldre så lever vi i  fantasin att vi är unga, pigga och inte en dag äldre än 20…hela vårt liv? Jag vet inte.

Det jag vet i alla fall, det är att jag och min lillebrors nya flickvän skall gå ut och ta en öl i kväll. Det skall bli jätteroligt men…herregud, hon är ju bara 20 år!!! Jag är gammal nog att kunna vara hennes mamma. Min son är ju bara 5 år yngre än henne och innan jag går ut och tar en öl med honom så fryser nog helvetet till is.

Konstigt nog, så när jag och brors nya flickvän träffas och pratar så känner jag mig inte så gammal. Jag känner mig precis som 20 år. Ung och oförstörd av vuxenlivet. Eller, är det så att dagens ungdomar är mognare än vad vi var i den åldern? Att vi 70-talister fastnat i ungdomens träsk och trots hus, barn, lån och amorteringar så vägrar vi att växa upp?

En väninna till mig, (inga namn nämnda) dejtar nästan uteslutande 25-åringar! Ändå så har hon stigit till den aktningsvärda åldern av snart 40! Det konstigaste, det är att jag finner det inte så speciellt. Kan det vara så att Demi och Ashton har banat vägen för förhållanden Unga män/Äldre kvinnor? Jag vet inte. Men på något konstigt (men bra) sätt så rör vi oss 70-talister relativt fritt i åldrarna.

När jag var 20 år så var en 35-åring så nära döden man kunde komma, jag kommer ihåg att jag bävade inför tanken att jag skulle bli en bitter gammal tant som bara satt hemma på soffan och såg på Glamour hela dagarna. Att mitt liv endast skulle bestå i handarbeten och det mest spännande som kunde hända en fredags eller lördagskväll var när tv´n visade ett dubbelavsnitt av Rederiet!

Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi ana att jag fortfarande skulle njuta av den musiken som var aktuell, att jag kunde trivas i umgänget med BÅDE unga och äldre personer.

Som nu, när vår bekantskapskrets innefattar både 50+are och 20-åringar! För oss så spelar åldern ingen roll. Konstigt, men helt underbart.

 

2 kommentarer

  1. mor

    Du har så rätt! Åldern har ingen större betydelse, jag kan ibland tycka att vissa personer i min ålder är väldigt gammalmodiga, sen finns det andra som är hur pigga och spontana som helst.
    Tack för en supertrevlig dag på Obbolas skridskobana Lillprinsen var riktigt duktig. Han ramlade men inte en enda tår!!!

  2. Bror

    Det är helt sant som du säger, jag tror man inte alls är lika bunden till sin åldersgrupp som man kanske var förr. Man är inte tvungen att bete sig geriatriskt vid en viss ålder! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.