Linnéa Olsén, Obbola

Obbola, Vädret & Våren!

Fööörmodligen… så glömde jag att ta kort i morse. Det är verkligen synd för alla ni som INTE bor i Obbola borde verkligen få se hur oerhört vackert det faktiskt är här.

Det är verkligen en idyll där till och med den omtalade faboliken (Fabriken) på ett skumt sätt passar in i miljön. Allt hör liksom ihop.

Nå, nog med superlativer angående Obbola. Även om jag finner detta lilla samhälle (nå, by då) som det mysigaste någonsin så är det ju inte säkert att ni läsare vill höra det, om o om o om igen!

 

Jag funderar på att ta kontakt med vädergudarna och fråga vad de egentligen håller på med. Nu har det snöat och varit iskallt i flera många veckor. Nu får det vara nog liksom. Vad tror dom egentligen? Att vi inte har annat för oss här uppe i norr än att skotta snö, elda, skotta mer snö, skrapa bilar, klä oss med dubbelt av allting osv? Vad tror de?

Att vi här uppe i norr inte tycker om värmen? Att vi inte vill ha gröna småmusöron på björkarna redan i mars? Att vi egentligen inte tycker om solen som värmer hustaken?

Att det första vi gör när tulpanerna trevande kryper upp genom istäcket bara river upp dem? Att vårt mål när gräset börjar växa är att så fort som möjligt rycka bort de försiktiga små grässtråna?

Vad tror de om oss, egentligen va??

Nej, nu är det jag som ringer till gudarna och tar  mig ett allvarligt samtal med dem, nu är jag less på vintern, nu vill jag ha vår, med allt vad det innebär, sol, gräs, knoppande björkar och kvittrande fåglar. Jag vill kunna gå ut utan att klä mig för ett helt kompani. Jag vill, jag vill, jag vill…Jag vill ha VÅR!!

 

En solig sommardag! Vår katt Smilla som undrar vad en Igelkotte är.

 

En kommentar

  1. mor

    Håller med dig till fullo!! Ja vad kan man göra en dag som denna, jo se på repriserna från nattens OS om och om igen.
    Dubbla tjocktröjor och raggsockor, nästa helg blir finfin sägs det! Hoppas!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.