Linnéa Olsén, Obbola

Att däjta sig själv.

Min första kväll helt ensam hemma. Nä, nu ljög jag. Jag har faktiskt varit det en gång tidigare. Men det var ett tag sen. Jag har ju allt som oftast min äldsta son hemma.

Ikväll skickade jag faktiskt iväg honom, japp. Som den onda mamma jag är så sa jag bara:

Nu min kära son, packa din väska så kör jag hem dig till din far.

Det var inte sådär jättepopulärt måste jag säga. Men extremt välbehövligt för en trött gammal mamma som faktiskt behöver ladda batterierna.  Jag skulle behöva en semesterresa någonstans. Bara få vara jag. Inte vara mamma, syster, dotter, X-häxa, vän. Bara vara jag.

Nå, det kommer väl det med antar jag.

Jag hade så många olika roliga uppslag för bloggen idag, en del galnare än andra men som vanligt så står skallen stilla när jag sätter mig och skall skriva. Jag pratade om detta med en god vän för ett tag sen, att jag inte skriver roligt längre. Att jag bara skriver om hur patetiskt mitt liv är. Det är det ju inte. Mitt liv, patetiskt alltså.

Jag tycker att jag har ett rätt så bra liv. Egentligen. Kanske inte det roligaste livet i världen. Jag är ju arbetslös för tusan gubbar.

Så, nu undrar ni ivrigt V A D jag gjorde nu min första barnfria kväll på länge?

Jag däjtade mig själv.

Jo, jag lagade en finfin middag (sen att jag lagade mat för 10 personer är inte lika viktigt, min matlagning verkar inte riktigt fatta att min familj inte alltid består av 6 personer). Tände ljus, övervägde att ställa en spegel på andra sidan bordet för att underlätta däjtandet av mig själv. Se mig själv djupt i ögonen.

Ge mig själv lite kärlek.

Ni vet, stryka mig på kinden, tala om för mig själv att jag är fantastisk. Efter en liten tids fundering gjorde jag dock inte det. Jag kände att det gick så bra med att bara känna min egen närvaro. Jag strök mitt hår bakom örat, smekte mig på kinden. Sade sockersöta små ord till mig själv och kände mitt hjärta fyllas med varm kärlek till mig själv.

Jag vet att detta är en relation jag kommer att satsa på. Jag känner det ända in i hjärteroten, detta är rätt helt enkelt. Jag är nog den person jag vill tillbringa resten av mitt liv med.

Detta, att ha en romantisk däjt med mig själv? Det är något jag tänker fortsätta med, helt klart.

Mjo, nån gång kanske jag vill dela mina fantastiska däjter med en annan person. Men just nu?

INTE EN CHANS!

…däremot är det trevligt att nån gång kramas lite. Bara för att jag blivit singel så innebär det ju per automatik inte att jag blivit frigid liksom.

Just nu är jag den mest strålande vuxna personen i mitt liv, så skall det förbli. Till nästa däjt med mig själv tänker jag inhandla lite nya kläder, lite nytt gott Thé kanske?

Jag längtar.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.