Linnéa Olsén, Obbola

Kattungar någon?

Idag var jag iväg en tväris till Maxi för att handla lite och återkom med en dräktig katt. Japp, kattstackaren som jag lämnade ett tag hos min mamma är dräktig. Ja, jag älskar min katt. Jag älskar katter, jag älskar kattungar. Smillabäjbi får dessutom de vackraste kattungar någonsin.

Meeen…

Med förra sommaren i färskt minne så är detta någonting jag inte vill gå igenom igen. Kattungar överallt, tömma kattlådor stup i ett, mata dem. Smillabäjbi som drog hem möss konstant och lämnade dem, oftast levande inne i köket. Bara för att vara snäll med hennes små prinsar och prinsessor. INTE uppskattat av mig måste jag erkänna, men det var ju en fin gest av henne.

Ja, jag vet. Vi borde ha steriliserat henne. ja, jag vet, vi borde ha gett henne p-piller iallafall. Men, Nu var hösten en jobbig tid för mig. riktigt jobbig. Allt sånt försvann i min egen privata röra.

Nå, X trodde väl att hon hade nån månad kvar av dräktigheten. Så, är det någon som absolut vill ha kattungar av henne sen så vet ni vart de finns. Jag har bra rekommendationer av de som tog hennes förra ungar. Hon är en bra kattmamma, vår livsfarliga grå kisse. Den bästa faktiskt.

Hursom. Torsdag…torsdag…torsdag.

Om jag upprepar det tillräckligt många gånger kanske jag får in i min lilla skalle att det faktiskt ÄR torsdag. Städtorsdag. Visst har jag berättat för er att jag INTE är pedant? Inte för fem öre. Jag borde kanske vara det med fyra barn och allt. Jag ogillar stök. Jag ogillar ostruktur. Men, alltsomoftast så känns det som om jag är ensam om att städa. Ensam om att vilja ha det städat. Nu när X har flyttat så måste jag erkänna…det är mindre stökigt här hemma (inte för att X var den som drog fram mest, där låg han och barnen i samma klass;-).

Det stök som finns, är MITT och barnens. Lika förbaskat trist att städa för det.

Nå, lika bra att bita i det sura, bittra, förbaskade äpplet och ta itu med röran. Det försvinner INTE av sig själv och…tänk vilken lycka när det är klart. Såpadoften som ligger i lägenheten. Alla saker på sin plats. Ja, jag gör´t bara. NU!

LAVVLI.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.