Linnéa Olsén, Obbola

Boonton – New Jersey

Tisdag. Mulen, grå, kall och bara rent otäck.

Peppen jag hade inatt av att eventuellt städa idag efter jobbet försvann på en gång jag kom hem och lade mig i sängen för att vila och inte kunde kliva upp förrns klockan var 17:00. Vaknade till lite där av att 16´s flickvän trodde hon var ensam hemma. Så ensam att hon högt skrålade på med Dover-Calais. Vilket inte var helt otrevligt. Pinsamt för henne då hon förstod att jag var hemma bara 🙂

Idag är det dag 6. Idag skall jag påminna mig om en specifik låt som påminner mig om ett specifikt ställe. Det är inte det lättaste. Alla låtar jag lyssnar på smälter samman med varandra och på ett konstigt sätt så påminner alla låtar om varandra.

Men, just denna grupp och kanske framför allt denna låt påminner mig vansinnigt mycket om USA. Jag jobbade som barnflicka i New Jersey som 17-åring. I en liten yttepyttestad som heter Boonton. Min kompis V jobbade som barnflicka i en annan stad så jag var inte helt ensam.

Nå, denna låt hörde jag på MTV (för er youngsters out there, det fanns en tid när MTV, som faktiskt står för Music Tele Vision spelade musik, jag lovar. Ville man lyssna på det allra senaste i musikväg så var det mtv man skulle lyssna på. Det fanns inget spåttifaj, tv´n stod på konstant och det var ungefär i samma tidpunkt som Fresh Prince in BelAir och Married With Children toppade tv-listan med sploinkans nya avsnitt. Japp, så gammal är jag.) och jag blev bara så kär.

Så, dag 6, en låt som påminner mig om ett ställe. 

 

 Platsen? USA – Boonton, New Jersey

 

2 kommentarer

  1. Linnéa Olsén

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-05-03 19:03)
    Haha, ja. jag kunde faktiskt somna om. Men hon skämdes lite senare när hon förstod att jag lyssnat på henne 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.