Linnéa Olsén, Obbola

…vad var det som hände? Är det jul nästa vecka?

Veckan före jul och jag har inte handlat en enda klapp än. Jag vet inte riktigt när jag skall hinna heller, jag nattjobbar, dagjobbar, sover, äter och skiter. Däremellan skall jag försöka hinna med något barn som pockar på lite uppmärksamhet och lite vänner och..? ja, listan kan göras superlång.

Att jag dessutom tänkte till och födde två barn i december, en tre dagar före jul och en fyra dagar efter jul? Ja, det tyder väl på att jag gillar det här med framförhållning och ingen stress?

Sen? Det här med att köpa julklappar och födelsedagspresenter? Vad ger man? Jag kan ju inte liksom ge dem mindre eller sämre presenter bara för att de råkar fylla år i årets absolut värsta månad. Jag kan inte heller säga: Nä, ni får ingen tårta, mamma hinner inte. Nä, ni får inga besök, mamma hinner inte, nä, ni får inte ha något kalas, mamma hinner (orkar) inte.

Vad vore jag för sorts mamma då?

Min lilla pappa har fyllt år. Japp, i december. Min lilla lillebror har fyllt år, japp, december. Min lilla mamma fyller år, jajamensan, ni gissade rätt – deceeeember!

Detta är i särklass den absolut värsta månaden av alla årets 12. Det sjuka är att jag vet ju om den, den kommer ju varje år. Jag borde vara mer förberedd. Lik förbannat så kommer den som en total jävla överraskning varje förbannade år.

Sen, när den första chocken lagt sig över att det faktiskt är jul snart kommer nästa stressmoment. Vad i hela helvetet skall man köpa till dom? Det är ju inte så att dom nöjer sig med lite papper och en penna eller bara kärlek? Nej då. Är det jul/födelsedag så ska dom banne mig ha finfina klappar. Önskelistorna toppas av ”en egen gamedator”, eller ”eget rum” eller? Nä, det är nog bara det dom önskar sig. Främst en egen dator.

Så, jag tror jag tar lönen jag får från mitt 57% vikariat och köper dom varsin en sploinkans ny fin dator. Så klart jag gör det.

NEEEJ! Det tänker jag inte göra, i år tror jag att jag skall plocka lite kottar, köpa en tändsticksask och säga: Var kreativa för fan, skapa! Dessutom får dom dela på det (skall jag vara ärlig så kommer jag inte att göra så, jag kommer att köpa dom fina klappar och presenter men det låter ju lite häftigt när jag skriver så, eller hur? Som att jag inte alls curlar mina barn. De får dock ingen dator, sorry kidz).

Just nu lyssnar jag på denna, det tycker jag att ni skall göra ni med:

 

Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.