Linnéa Olsén, Obbola

Om att odla…och kärleksbrev.

I ett patetiskt anfall av ”huslighet” fick jag idag för mig att jag;

1) ska plantera fröer. Ni som läst denna blogg nåt år vet med er att jag får dessa anfall ungefär en gång per år.
Jag ser framför mig hur vardagsrummets och kökets fönsterbräda skall fyllas med egenodlade små späda gröna växter för att senare planteras ut och in i större krukor.
Dessa krukor skall naturligtvis pryda balkongen och göra den sådär fantastiskt prunkande som bara gröna växter kan.
I mina drömmar är balkongen som en oas där jag sitter och sippar en iskall (öl) läsk medan mina ljuvliga små juveler leker ute på gården. Då och då nyper jag av lite toppar av allt det där gröna för att det skall bli än mer prunkande. örter, blommor, chili…allt skall jag odla.
Om sanningen skall fram (vilket den mina kära vänner ALLTID gör, ibland har den bara lite längre tid på sig) så är jag inte av den typen.
I våras fick jag färdiga plantor av bästa Jonas. Chili, squash. Jag köpte färdig basilika och agerade dessutom växtvakt till Pernillas fina växter.

För, det är inte så att jag dödar de växter jag har. Jag får liksom bara inte ro nog i kroppen att odla.
Nå, denna gång KANSKE det går vägen. Ty idag, (å håll i hatten nu) idag köpte jag jord. Jajamensan. Nu ska jag bara hitta nåt att odla allt i. Det kanske jag köper nästa år? 🙂

2) Jag fick dessutom (i samma anfall av huslighet och i sann pysselanda) för mig att jag skall tapetsera en fin kartonglåda. Jag har superfina tapeter som inte på långa vägar täcker till mer än en eller två våder på en vägg så…tja? Varför inte?!

Frågan är bara vad jag skall ha i lådan? Kärleksbrev? Räkningar? Mössor? Jag tänker kärleksbrev så sätt igång och skriv nu. Jag vill ju gärna fylla lådan. Det går bra med vilken sorts brev som helst nu när jag tänker efter. Jag kanske måste hitta mig en brevkompis? En sån som skriver på ”riktigt”?
Helst kärleksbrev dock…

Tralala, nattliga funderingar när de är som bäst.

Tills vi ses igen, ha det bäst!
Kärlek!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.