Linnéa Olsén, Obbola

Om att skapa sin egen ordning…

 Aaaahhh!

Men i mitt patetiska senaste inlägg så har jag ju glömt berätta att jag läst. Jag har läst och läst och läst. Jag har fullkomligt vältrat mig i nya böcker nästan vareviga dag denna sommar. Jag har tvingat på en vän en massa av mina favoritböcker och hade jag inte varit någorlunda väluppfostrad så hade jag stirrat ut honom tills han var klar med varenda bok för att sedan förhöra honom om vad han tyckte. Jag hade uppskattat en skriftlig redovisning om vilka delar han gillade och vilka han inte gillade för att sedan kunna diskutera…men, som sagt. Jag är någorlunda väluppfostrad.

Jag har hittat böcker i min bokhylla som jag köpt för att sedan ögonblickligen glömma bort. Fantastisk överraskning i sommar. Tårdrypande, snyftiga chiclit romaner. Jag har gråtit, jag har skrattat och jag har sörjt när boken är slut bara för att fnittra förtjust när en ny bok kommer in i mitt liv.

En del människor skriver tydligen upp vilka böcker de läst. Sånt gör inte jag. Jag försökte med det och försökte till och med ha mina böcker i alfabetisk ordning ett tag men kom sedan på att: Nej – det är inte jag. Jag kommer ihåg alla böcker jag läst ändå.

Vännen förklarade det där så bra. Han sa: Du är lite som jag. Du vet exakt vart du ställt just den boken du vill ha. Du kommer ihåg omslaget. Du behöver ingen annan ordning än din egen. UNDERBART! Väldigt passande. Exakt så är det.

Jag skapar min egen ordning. You gotta love it!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.