Linnéa Olsén, Obbola

Miljötänk eller??

Jag var på besök hos några goda vänner för ett bra tag sen och blev ifrågasatt på flera olika sätt.

1) Hur kunde vi ha en sån hög elräkning som vi har?

2) Varför hade vi direktverkande el när alla vet att det är det värsta för miljön?

3) Hur kunde vi använda torktumlare istället för att som dom bara låta tvätten lufttorka?

4) Hur kan jag låta barnen äta mat med socker i? Visste inte jag att barn blir hyperaktiva av det

5) Varför, varför, varför??

Ja, vad svarar man på det?

Ja, vi är väl riktiga eltjuvar, onda människor som medvetet valt att inte byta från direktverkande el (när det är så billigt att byta till något annat). Det bästa vi vet är när elräkningen är HÖGRE än lånen! Vi väljer att förstöra miljön genom att använda torktumlare bara för att det är så roligt??? Tror nu  inte att någon av alla de 2-4 maskiner jag kör/dag har den förmånen att lufttorkas? Absolut inte..Jag väntar hellre i några timmar extra bara för att få köra min älskade torktumlare.

När vi vaknar på morgonen funderar vi på hur vi skall kunna miljöförstöra denna dag på bästa sätt. Vi brukar, naturligtvis bara för skojs skull starta bilen en timme innan vi skall iväg och låta den tomköra. Bara för att kunna spy ut så mycket avgaser som möjligt.. Allt för att kunna sabba miljön på bästa värsta sätt.

När jag handlar mat så kikar jag igenom innehållsförteckningen för att se om Socker står överst, gör det det..ja då köper jag. Jag vill naturligtvis att mina barn skall vara så hyperaktiva som möjligt. Finns det ingen lunch med mest socker i, ja då köper jag helt sonika ett sockerpaket istället. Lika så bra det. Barnen gnäller inte heller, då de får skölja ned sockret med läsk så det löser sig ju bra för alla inblandade parter.

Det ultimata vore om det kunde stå i innehållsförteckningen om maten eller sakerna jag köper är  gjord av barn, odlad eller framställd under de värsta förhållandena någonsin. Men, det gör det naturligtvis inte. Jag kan ju bara fantisera om en sådan perfekt värld. Tills dess så får jag välja de förpackningar som ser värst ut.

Det jag finner mest underligt av allt. Det är att (nästan) alla av de mest nitiska rättvise/miljö/socker kämpar, de diskar inte för hand…De har naturligtvis diskmaskin. De tvättar ju inte heller sin tvätt i sjön? Utan de använder (håll i er nu) en Tvättmaskin? Hur nu det kommer sig.

De använder inte heller kallkällare utan (stålsätt er) de använder en vanlig kyl och frys. Ingen häst och vagn när de skall till affären utan de gör som alla andra, kör bensinbilar.

Summa, summarum: Alla gör så gott de kan med de förutsättningar de har.OM jag har direktverkande el, kanske jag kompenserar det med att sitta hemma och frysa? Man skall därför inte heller kasta sten i glashus, tycker jag.Fast, vad vet väl jag? 🙂

 

OBS… Allt ovanstående skall naturligtvis läsas med en liten gnutta humor och en stor portion ironi!

 

 

8 kommentarer

  1. Linnéa Olsén

    Svar till Marlene demelin (2010-01-06 20:09)
    Ja, jag hoppas verkligen det:-)
    Som sagt, inlägget är mest skrivet för att roa. Även om jag faktiskt blev ifrågasatt!

  2. Rebecca/Stalkern

    Haha, du är så awesome, Linnéa! 😀 Ironi med klös i är den bästa ironin 🙂 Dessutom tycker jag det kollektiva dåliga miljö-samvetet har gjort människor i allmänhet lite överspända, tyvärr. Kanske därför man lättare tar sig rätten att ifrågasätta andras val nu för tiden? det är liksom inte privat längre, varje människas miljömedvetna val (or lack of) är helt plötsligt så himla öppet för kritik. jag tycker mest det är märkligt.

    Föresten, hör av dig om du är inne i de centralare delarna av Ume och har lite att göra. Min enda hobby nu för tiden är att försöka fika så mycket som möjligt 😛
    kram!

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Rebecca/Stalkern (2010-01-13 02:00)
    Ja…Kaffe tycker jag om. Myyycket dessutom.
    Vad tror du om nästa vecka, eller?
    Du måste ju (tyvärr) få igen dina underbart sköna skor åxå!
    Har du mitt mobilnummer? Annars så kan du ju prata med din p-vän, han har alla mina nummer 😉

  4. Rebecca

    Jag är också dödligt förtjust i kaffe, nästa vecka passar mig utmärkt 🙂 Jag slutar skolan kl tre varje eftermiddag (förutom på fredagar där jag slutar 12:00) har tid varje dag efter skolan i princip 🙂 vilken dag passar för Fru Olsén?
    Haha, på tal om skor – köpte ett nytt par i förrgår, utan klack visserligen men ganska så fina och mer vinter-anpassade. (Din fina bror förstår inte min förkärlek för att handla skor ofta :P)
    nej, har inte ditt nummer, men jag ber Andreas om ditt mobilnummer imorgon eller så 🙂
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.