Facebook

Har suttit och betraktat inläggen från mina vänner på facebook. Tycker mig se ett visst mönster.

Vi har en grupp som några ggr varje dag känner ett behov av att informera oss andra om vardagssysslor eller vad dom just nu ska göra/gjort. Skjutsat barn, gå och lägga sig, klivit upp, tvättat, promenerat, sett tv, bebis/barn info, mm. Dessa får ofta svar från andra som gjort liknande saker och dom finns det ju ofta gott om. (25-35)

En grupp skriver sällan men man vet att de finns där ute och säkert kikar på vad alla skrivit. Antingen tycker de inte att de har något att skriva eller så kanske de helt enkelt vill vara lite hemliga. Ungdomar t ex, men de kanske använder fb till att chatta med varandra. Trodde som förälder att jag skulle få lite smaskig info kring deras förehavanden men de är listiga de små rackarna. De kan säkert välja vilka som ska kunna se deras inlägg. Har flera av Sannas kompisar som vänner på fb men för det mesta gör de bara något av dessa konstiga tester. Typ, vilken Marabouchoklad är du? Är du en fjortis? Hur lång kommer du att bli när du blir stor? Eller så spelar dom fb spel. (0-100)

Sen har vi en grupp som konstant måste tala om hur trötta och sjuka dom är och är dom inte det så måste dom tala om hur jobbigt det är att jobba. Ibland blir jag bekymrad över dessa som känner att det är det enda de har att skriva om. Andra skriver med en lustig underton och och får till en skruv på inlägget och då vet man att de inte är på gränsen till stupet. (25-35)

Det finns en grupp som jag diggar skarpt och det är dom som alltid tycks få till kuliga och fyndiga inlägg. Vardagsbetraktelser som de alltid kan vrida till något roligt. Dessa människor är även duktiga på få till roliga kommentarer på andras inlägg. Kommer två sånna igång kan det bli hur långt och roligt som helst. (25-50)

Vi har dessa som gärna skriver långa inlägg om positiva saker. Brödbak,  en trevlig upplevelse, något fantastiskt som just hänt. Dessa gillar jag också. Speciellt i denna mörka årstid behöver vi hjälp att se det fantastiska i något som kanske inte är så märkvärdigt men som kan ge oss inspiration till egna initiativ. (35-45)

En del skriver så knepigt att jag antar att bara deras närmaste vänner förstår vad dom menar. Eller bara för kul för att se vad folk ska svara. Lite som konst, det är upp till betraktaren att göra en egen tolkning. Detta kan också bli riktigt intressant. (25-30)

Efter varje stycke har jag satt några siffror inom parantes. Ni får själva gissa vad de står för…

 

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.