Leeedig!

Första ograverade dagen med självvald extraledighet! En dag i veckan från och med förra veckan kostar jag på mig att minska arbetstiden (och lönen) med 20 procent. Jag har ju gubevars så mycket att jobba med härhemma. Men nu sitter jag här med hela dagen framför mig och känner att egentligen vill jag nog bara vara ledig och fri idag. Det finns iofs många projekt som väntar på mig men varför ska jag offra denna extradag till att arbeta i mitt enletes svett? De uppgifter som förväntats bli utförda är ju inte precis lätta skrivbordsjobb. Jag tror således att denna dag får bli en slags introduktion till kommande "lediga" dagar. Samma slags arbetslivsintroduktion som alla andra arbetslösa slussas till – även det är ju trots allt en accepterad form av "arbete"… 😉
Gomorron!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Roger Jacobsson

    Det tycks mig vara ett klokt beslut, att VÅGA gå ner i arbetstid med en hel arbetsdag i veckan – och kanske spara litet på livet. Du går delvis mot strömmen. Jag läste häromdagen i ett av bladen att nära två av fem personer som fyllt 61 funderade på att fortsätta jobba till 67 – och kanske längre än så. Att jobba länge skulle vara, menade artikelförfattaren, en ny livsstil!
    Varför inte nu ägna de framtida lediga fredagarna till att skriva den där boken som länge legat på lut? Du har ju ett fantastiskt ”råmaterial” i de 745 blogginlägg som du raderade härförleden!

    Skickar ett nytt ritstift!

  2. Pär Andersson

    Mitt beslut grundas inte lika mycket att vilja spara på åren som att tillvarata tiden. Jag vill se till jag har möjlighet att fylla mina återstående dagar här på jordens yta med någon slags mening. För tillfället framstår tidsfördelningen lönearbete i 4 dagar och ledig 3 dagar som en bra mix. De 745 inläggen som ”ligger till sig” i ett Word-dokument kommer säkert att återuppstå i någon form så småningom. Bloggutrymmet Nonpareillen som VK har vänligheten att upplåta åt mig har också förvandlats till ett viktigt livselixir. Slutligen vill jag tacka för dina kommentarer – de inspirerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.