Lycka

är att vakna en januarimorgon kl halv åtta och upptäcka att den likaledes nyvakna himlen redan ljusnat. Himlen består av ljust, ljust blå skiftningar i en skala som börjat i PMS 290. Eftersom Nyhetsmorgons koncept med stjärnkockar och ett evinnerligt tjat om lyxsnittar och fina viner bokstavligen står mig i halsen föredrar jag denna morgon TCM. Den svartvita klassikern Under nya stjärnor med Betty Davis från 1942 passar betydligt bättre till mitt morgonhumör och fungerar dessutom färgmässigt perfekt till det gryende morgonljuset. Gudarna har verkligen lagt manken till för att skapa en perfekt start på denna dag. Nu återstår det bara för mig att inte sabotera denna underbara mjukstart utan göra allt för att fullfölja de livgivande intentioner gudarna serverat.
Gomorron!

P.S. Slutorden från filmstjärnan Betty Davis "Vi ska inte begära månen när vi har stjärnorna" både kompletterar och problematiserar mina morgonfunderingar.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Roger Jacobsson

    Bäste broder, det låter verkligen som en fin start på en oförutsägbar fredag: med Betty Davis i högform i morgonljuset! Och insticket med PMS 290 var bra – de införstådda vet precis vad du menar. Du har ett femtiotal spännande fredagar framför dig i år. Sammanlagt minst ett par vanliga ”arbetsmånader”! Det låter något det. Vilka möjligheter bjuds det inte? Njut av denna ynnest.
    Du är i bästa mening avundsvärd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.