A Serious Man

Tänk att enbart ljussättningen i en film kan få en att fastna vid tittandet trots att handlingen känns lite avslagen och främmande. Denna dag avslutades nämligen med att jag tittade på filmen A Seroius Man av Joel och Ethan Coen – som i korta drag handlar om en judisk lärare med personliga problem. Sådär intressant, men det var tidsandan kombinerat med ljuset i filmen som jag fastnade för. Den amerikanske konstnären Edward Hoppers bilder anknyter till denna atmosfär. Jag fick en känsla av att Hoppers ande på något sätt genomsyrade filmen och därigenom skapades den intressanta vinkling som fick mig att stanna kvar.
Nu ska det bli skönt att lägga igen ögonlocken och se vad som kan dölja sig bakom dem innan jag somnar.
Gonatt!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.