Nog är det väl förjävligt

att det ska sitta 350 väluppkopplade kostymer i riksdagen och rösta fram ett pensionssystem som är skräddarsytt bara för dem själva och deras likar. Hörde just på radion en intervju med ett par av dem, Gunnar Axén (m) och Tomas Eneroth (s). De var helst samstämmiga om det förhållande att var och en är ansvarig för att placeringen av pensionspengarna görs på ett optimalt sätt. Att konsekvenserna blir förödande för den som inte förstår hur man handlar med pensionsandelar, och att grannen kan få 20.000 kronor i månaden medan du själv får ynka 200 tyckte de båda männen var helt OK. Systemet är nämligen skräddarsytt för tjänstemän/kvinnor med datorvana samt ett antal aktienördar ur LO-kollektivet. En utarbetad människa som just lämnat ett tungt arbete vid industrin, i skogen eller i gruvan har inte samma möjligheter som en uppburen riksdags- eller tjänsteman att sitta och penetrera de 980 aktiefonderna efter arbetets slut.
Att lusmoderaten tyckte det var i sin ordning att de som har ska varda givet är inte lika förvånande som att ex-tronpretendenten Eneroth ansåg pensionssystemet vara nära nog oantastligt.
Fy fan!

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Isak

    Dom hade några ekonomer och finansella experter och en apa
    att göra dom bästa fondplaceringarna. Apan var näst bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.