Bamsefar kvar…

Ikväll kan schlagersemifinalen kan slänga sig i väggen! Jag har nämligen haft en oförglömlig date med en björn under kvällens skogspromenad. I samma veva som jag upptäckte tydliga spåravtryck i den leriga hyggeskanten hörde jag ett väsande visselljud ifrån ett tätt buskage i ättvinden (vindriktningen). Spåren i vårvinterns snö var alltså ingen tillfällighet, vi har förmodligen en stationär björn på trakten. Jag såg även färska spretande älgspår från en galopperande älg i samma område som björnspåret och det är inte så vanligt den här årstiden. Och gör man det så ser man oftast hundspår i anslutning till spårlöpan. Nu vankas ännu en höjdarsommar, förra sommaren toppades med lappugglehäckningen. Kanske ett björnmöte på mitt eget skogsskifte blir den här sommarens höjdpunkt…
Goafton!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.