SFI

Ett fartyg med utländsk flagg hade anlagt Rundviks hamn och skulle bli liggande där någon dag eller två. Kaptenen som själv kunde en del svenska tyckte att även den för tillfället medföljande sonen kunde passa på att lära sig lite svenska nu när han hade chansen. Han tog med sig pojken upp på samhället där de träffade på ett gäng sommarlediga rundvikspojkar. Pappan förklarade på knagglig svenska sitt syfte med besöket och återvände sedan till fartyget. Grabbarna stod en stund och granskade den främmande pojken medan de funderade över vad de skulle säga för att få reda på hur mycket svenska han kunde. Första frågan till kaptenssonen kom spontant: 
– Kön du säg "flatter å skit"?

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.