Skolan i Nyåker

ska nu läggas ned. Och det får man kanske i dagens läge inte säga så mycket om. Sedan järnvägsstation, post, bank osv ryckts bort från Nyåker fanns det bara skolan kvar att plocka bort från den kommunala utgiftsstaten. För kostnader ska ovillkorligen reduceras, oavsett vem eller vad det drabbar, eftersom det politiska etablissemangets enda rättesnöre nuförtiden är att minska den kommunala kostnadsmassan. Om sedan landsbygden avfolkas på kuppen blir detta endast en biprodukt av en inhuman verksamhet.
Så hur länge ska den bolagiserade järnvägen kosta på spotbelysningen av Tallbergsbron? Den anslutande vägen nedrustas i samma anda som övrig infrastruktur i kommunen, och eftersom räknenissarna på kommunkontoret gett sig fan på att samtliga invånare av kostnadsskäl ska förpassas till centralorten får man ta tillvara varje passage av detta fantastiska brovalv. Även utgiftsposten "vägunderhåll Nyåker-Hörnsjö" verkar nämligen vara i farozonen, både hos Svevia och Nordmalings kommun…
Gomorron!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Christer Bäckman

    Kan hålla med om att det är en negativ och oroande utveckling för den nordvästra delen av kommunen med en nedläggning av skolan. Tyvärr har jag svårt att se en tidsenligt bra undervisningssituation med så få elever.
    Det som ur demokratisk synvinkel känns skrämmande är att de ledande politikerna i majoriteten inte anser att det är en fullmäktigefråga om skolans vara eller inte vara. Frågan återremitterades 6/9 i Kf och ska självfallet upp för slutgiltig prövning i kommunfullmäktige 21/11. Någon …… ordning, som en partiledare en gång sa, ska det också vara i Nordmaling.
    Med eller utan skola i Nyåker måste vi politiker ta en ordentlig dialog med dem som bor i området för att försöka hitta möjliga utvecklingslinjer och på vilka sätt kommunen kan stödja en positiv process. Det brådskar, men är inte hopplöst med tanke på de aktiva utvecklingsgrupper som finns i området./Christer Bäckman (Fp), Gräsmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.