Kishögen – here I come!

Gjorde ett snabbt besök i Hörnefors i morse. Eftersom tiden var knapp ville jag koncentrera titten till något som är speciellt för min gamla hemort. Gråbelanne? Nej, för bakvillt till. Megrundet? Nej, dit var jag sist. Hamnskär? Nej, dit har jag också nyvarit. Till sist återstod den röda kishögen. Till den körde jag ofta i min ungdom moped för att kolla vilka fartyg som låg inne. Ja, nöjena stod inte som spön i backen på den tiden precis, och det gör de ju inte nu heller. Tyvärr är kishögen numera alltför farlig att vistas på och är därför inhägnad, men däremot fanns nya fartyg att beskåda i havet utanför. Ett gäng skarvar hade nämligen parkerat på resterna av en gammal pråm och det var en syn som var mycket ovanlig när jag bodde hemma…

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Konsten att locka till läsande. 🙂

    Föredrar båtar framför skarven, i alla fall om de blir många. Ser gräsligt ut där de dödat allt liv på vissa öar söderöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.