Breiviks tredje väg

Det finns ett tredje sätt att lösa broblemet med att ge Brevik ett adekvat straff. Eftersom det exceptionella brottet är riktat mot samhället borde straffet bli i enlighet med detta, och då är dödsstraff ett tänkbart alternativ. Ett motargument mot detta är visserligen att man skulle förvandla honom till martyr, men att hålla honom fängslad i lång tid med – iofs begränsad – tillgång till media i form av dator m.m kan till och med förstärka martyrskapet. Dödsstraffet kan dessutom hjälpa samhället att identifiera presumtiva terrorister. När Breivik plötsligt är borta kommer förmodligen ett och annat tryne att dyka upp och avslöja sig som tänkbar efterföljare. Och att kunna avslöja en sådan rättfärdigar åtgärden.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.