Slutbadat?

Nu är det nog slutbadat i Bergsjön föriår. Den 26 maj badade jag för första gången och då var vattentemperaturen 10°. Nu dalar den den raskt ned till denna temperatur igen. Vi har trots en mycket svajig sommar badat mest varenda dag sedan slutet av maj och kommer att sakna denna uppfriskande ritual. Och apropå ritualer så försöker jag nu ersätta den dagliga jobbritualen (resor-jobb-resor) med nya, fräscha och för mig viktiga verksamheter. Känslan av att tvingas göra så mycket som möjligt under de lediga helgerna klingar nämligen långsamt av vilket paradoxalt nog ger utrymme för ett visst mått av vardagsplanering. Mina perspektiv förändras och istället för 2-dagarsryck blir det de fyra årstiderna mina hållpunkter. Och med tanke på den snabbare förbränningen av tid i kombination med min allt långsammare arbetstakt kommer avståndet mellan storheterna helg och årstid nu att bli allt kortare…
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.