Hökmark naken i AB

I gårdagens Aftonbladet går Gunnar Hökmark (M) till storms mot LOs tveksamhet till vinster i välfärden. Samtidigt passar han på att ösa sin ampra aggressivitet över Palme, löntagarfonder och Gud vet vad. Andemeningen i resonemanget är att om man inte vill ha vinster i "välfärden" (som han föredrar att kalla det) så är man emot privat företagsamhet överhuvudtaget, eftersom det inte går att driva företag utan att man i slutändan kan förvänta sig vinst. Problemet är bara att i välfärden har man att göra med människor och inte stål, papper, bilar eller andra produkcerbara artiklar.
Så när jag ser Gunnar Hökmark naken är det med utgångspunkten att privatiseringsivrare i hans kläder som säger sig vilja sätta den privata människan i centrum gör precis motsatsen när de förespråkar att våra skattepengar inte förbehållslöst ska gå till vård, skola och omsorg utan att det ska finnas möjlighet för företagare att tjäna pengar på människors ohälsa också. Var har man då placerat människan?

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.