Orwellska känslor

Ligger och lyssnar lite låssasintellektuellt på Dvoraks symfoni "in D major" som det så vackert heter samtidigt som den tystade TVn kör reklam för poker-VM. Vad fan är det som hänt med synen på vad som är OK att syssla med sedan förra århundradet? Pokerspelandet som försiggick i min späda ungdom på 1970-talet handlade om olagligheter. Spel om pengar skedde i skumma lokaler och deltagarna var raka motsatser till dagens superstjärnor i Las Vegas. Det får kanske ses som symptomatiskt, dåtidens dolda tjyvsamhälle frodades på fondbörser och i samhällstopparnas salonger utan att vi visste så mycket om det. Nu tävlar vår privilegierade samhällsklass om den mediala gunsten. Att hamna överst i de flitigt förekommande rankinglistorna över de som lyckats roffa åt sig mest är högsta mode.
Nä, nu klingar de sista tonerna ur Dvorak-symfonin och det är dags att leta reda på något rivigare i Spotifys menyer. Kanske Meshuggah?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.