Inkompatibel

Trots att datorn varit mitt arbetsverktyg sedan tidigt 1980-tal har jag inte blivit vän med tekniken. Intresset för verktyget är uteslutande yrkesmässigt, datatekniker är ett yrke som ligger väldigt långt ifrån mig. Nu har jag dock nått vägs ände när det gäller hemsidestillverkning. Det står nu helt klart att jag inte alls är kompatibel med datatekniken.
Tyvärr är en support värd namnet, den som bygger på att man via telefon kan bli guidad genom den labyrint av manövrer som krävs ett minne blott. I veckan har jag försökt byta webhotell för min hemsida och resultatet är bedrövligt. Bredband 2 – mitt gamla hotell – har inte fungerat vare sig ekonomiskt eller supportmässigt så jag spontanbytte till one.com. Men tyvärr har jag hamnat ”ur askan i elden”, one.com har inte ens lyckats flytta hela s(k)iten varför hälften av länkarna inte längre fungerar. Till råga på eländet är det (som vanligt) endast marknadsföring och fakturering som detta företag behärskar. Inte ens supporten som sägs vara en dygnet runt-chatt har visat sig vara bemannad. Tre-fyra försök har varit resultatlösa.
Jag tror jag ger fan i WordPress och låter de inbetalade 355 kronorna till one.com för 2013 vara lärpengar. Något som man inte borde behöva betala efter över 30 år ”på nätet”.
Eller, hemska tanke, är jag helt enkelt för obegåvad för nätet..?

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Kristoffer Bokföring

    Att dömma av webhotellen du valt så kikar du rätt mycket på prislappen när du väljer hotell. Fakturm är att man får vad man betalar för. Jag brukar rekommendera loopia eller binero till mina kunder som har lite mindre krävande behov. För rimlig telefonsupport och sånt så får man klättra upp lite grann i skalan ~5000 sek i månaden finns det dedikerade hosting bolag som kan leverera för, men det är nog inte en sån hemsida du driver.

  2. Pär Andersson

    Svar till Kristoffer Bokföring (2013-01-06 19:14)
    Jag är så gammal att jag har perspektiv på vad man fick för support för motsvarande pengar när jag gjorde mina första siter i mitten på 1990-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.