”Vi satsar på vård, skola och omsorg”

"Barn- och utbildningsnämnden är en av dem som måste spara mest".
Har ni hört den förut? Återigen ligger byaskolor och/eller förskolor ute i byarna i centrum när kommunerna ska spara pengar. Dagens "nyhet" att Nordmalings kommun ännu en gång ger sig på barnen ger syn för sägen i spåren av vad som debatteras i Vännäs där Bråns och Pengsjös skolor ligger i stöpsleven. Varför är det så ofta barn och utbildning som får stryk samtidigt som stridsropen från politiker i alla läger lyder: "Vi satsar på vård, skola och omsorg"? Vad är det som är så viktigt att bevara i kommunerna att det just är barnens väl och ve som måste offras i besparingstider?
Gomorron!
 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.