Kläckningstider

Nu när häggen blommat ut och rönnarna står i full blom har även de första snatterblommorna dykt upp på myrarna. Så igår var det hög tid att dra igång sommarens stora infrastrukturprojekt innan det blir för sent. Återelektrifieringen av stugan på "Filips Backen" har nu påbörjats med nedgrävning av den kabel som delvis går över över attendatorns nya åkerteg. Önskemålet att det skulle göras före sådden kunde alltså villfaras trots den tidiga sådden.

Häggen har redan blommat ut och de små vita kronbladen virvlar runt i luften som stora snöflingor samtidigt som rönnarna står i full blom…

…och i myrkanterna blommar årets första snatterkull.

När jag var ute på bäverspaning i förrgår höll jag på att trampa rakt ned i detta rede. Den ruvande honan satt nämligen kvar trots att jag bara hade ett par steg fram till boet. Här kommer det att bli livat om några veckor när de 12 äggen kläckts!

Och apropå ägg: Det stora ägget (till vänster) som grävdes upp i samband med kabelgrävningen kommer aldrig att kläckas. Däremot kläckte undertecknad idén om att måla undre halvan brun med skalsprickor och toppen vit. Förslaget om äggmålningen föll dock platt till marken och krossades sedan effektivt av sucken från den kreative idékläckaren…

För – det skulle ju kunna se ut så här:

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Svar till Marja Granqvist (2013-06-03 23:18)
    Tack! Det omålade ”ägget” blir trots allt kvar någonstans på tomten, kanske inramat av en liten rabatt. Att måla stenen skulle förmodligen anses alltför okonventionellt i dessa trakter. Och slutligen – det är ändå något visst med ”irl”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.