Politiskt självmord

Beslutet att avliva kommunens byar via det tragiska beslutet att dra undan mattan för framtida inflyttning till byarna blir förhoppningsvis startskottet för en ny majoritet i Nordmalings kommun. Vi bör i rättvisans namn ge borgarna ytterligare en chans att visa vad den kan göra åt eländet innan Nordmaling tvingas till inkorporering i Umeå kommun. När själva grundbulten för familjers boende på orten försvinner startar hela trakten sin Golgatavandring mot en utdragen sotdöd. För om kreativiteten i en kommun inte lyckas generera tillräckliga medel för att upprätthålla basal skolverksamhet i samtliga kommundelar finns ingen nåd. Då tvingas man be om hjälp utifrån.
(Inom parentes kan påpekas att för hundra år sedan hade kommunen råd att härbärgera åtminstone fem skolor enbart i Brattsbacka med omnejd.)
Gonatt!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.