Nordstan i Umeå? Nää, det är en utopi!

Var till stan idag och då bar det sig inte bättre än att jag – som den trogna hund jag uppfattas som – hängde med på ett besök i det nyöppnade Utopia, Umeås nya shoppinggalleria. Den fluffiga interiören (som känns lite för mycket för lilla Umeå) tog fullkomligt andan ur mig och jag kände mig med ens mentalt förflyttad till ett köpcentrum långt söderut, Nordstan i halvmiljonstaden Göteborg. Det gamla MVG kändes faktiskt lite nattståndet när jag återvände till den verklighet jag är van vid. Men hur det än är med den saken tycker jag det räckte gott och väl med MVG-gallerian som för tillfället bleknar i ljuset av detta nya köpmonster.

Det har skämtats en hel del om namnet Utopia, och trots alla förhoppningar om att umeåbornas shoppinghysteri nu ska peaka kan det till slut visa sig att projektet var just den utopi det oövertänkta namnet ger associationer till…

nordstan_bloggen

 

utopia_bloggen

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.