På Flarkbergets sydtopp

Efter en mödosam klättring längs slingriga stigar i Flarkbergets nordöstliga branter stod jag så på Flarkbergets högsta punkt, sydtoppen. Luften nu väldigt syrefattig, men jag bestämde mig för att ta några bilder på den hänförande utsikten före nedgången. I nord kunde jag skymta den stora kraftledning som passerar Brattsbacka och i nordost bredde det vidsträckta stationssamhället ut sig. I väster skymde den glesa växtligheten utsikten varför jag fick avsluta klättringen med en nedstigning till västtoppen där jag mellan stammarna slutligen lyckades få en bild av Heddas gård innan jag återvände till baslägret. Det var nämligen hög tid för lunch…

sydtoppen_IMG_0442Snart framme på sydtoppen.

utsikt_IMG_0432Utsikt mot stationssamhället.

vasttoppen_IMG_0447Heddas hus i väst.

sitsen_IMG_0421Snön på bänken kunde inte hindra mig att ta en välgörande paus.

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Christer Bäckman

  Hej Pär
  Trodde att jag kände till kommunen rätt väl, men ack vad fel. Visste inte att det fanns så höga berg (borde väl kallas fjäll) som Flarkberget i Brattsbacka. Även om du inte nämnt höjden måste den närma sig Kebnekaises, eftersom du kände att luften började bli syrefattig. Då jag tycker om fjällandskap är det med viss avundsjuka jag konstaterar att högsta berget i Gräsmyr, Holmbackberget, endast är 249 m högt. Tur att du tog dig ner helskinnad. Bergsklättring är inte utan risker.
  Fantastiskt fina bilder du lyckas ta, trots att jag kan tänka mig att din andhämtning gjorde att händerna darrade en del.
  Hälsningar Christer B. i Gräsmyr

  • Pär Andersson (inläggsförfattare)

   Jo du, Christer. Här är det nära till Himlen.
   Det är bara synd att vi som bor här är ensamma om den vetskapen. Vallare och rundvikare vet inte ens om att det existerar byar i vår del av kommunen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.