För dum för Nya Posten…

dum_P1020784

Mitt redan förkrymta självförtroende fick sig ytterligare en törn i morse när jag åkt 3,5 mil till Nordmaling bara för att konstatera att jag ännu en gång blivit räckt lång näsa från vårt omhuldade ”Fria val”. Den tjänst som går under namnet Posten har tyvärr blivit så till den grad ”konkurrensutsatt” att Marknaden i det närmaste tillåtits radera ut denna en gång så utmärkta samhällstjänst.
Förra gången jag skulle hämta paketet ifråga från Ikea postorder gick jag som vanligt in på Postens servicepunkt ICA Supermarket på centralorten bara för att konstatera att kollit inte fanns där. Jag ombads vända mig till Postens sorteringslokal intill polisstationen, med tillägget att jag nog fick vänta till på måndag eftersom de stängt för dagen. Öppettiden på Posten infaller nämligen mellan kl 8 och 9 och endast vardagar. Så i morse steg jag upp i ottan och kl 8 stod jag i den ödsliga postlokalen och ringde på klockan. En mycket tillmötesgående postsorterare dök snabbt upp och efter att ha konstaterat att paketet inte heller fanns på detta kontor samt att telefonnumret på telefonen var en Dead End Street ringde vi till Postens pakethantering i Umeå för att efterlysa eländet. Och Bingo! där låg kollit och väntade på avhämtning. Jag efterfrågades om jag ville åka vidare de dryga fem milen in till stan och hämta det själv eller om jag ville få det hemskickat. Mitt svar kom ”som på Posten”: Kör ut paketet till Brattsbacka!
Förhoppningsvis kan jag lägga ärendet till handlingarna på måndag. Men – den som lever får som sagt se…
Gomorron!