Jättebussarna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om man befinner sig vid Bjurholms busstation vid tvåhalvtretiden på eftermiddagarna står oftast ett antal bussar och väntar på avgång. Visste man inte bättre kunde man tro att passagerartrafiken till och från orten är enorm. Varje buss rymmer nämligen cirka 50 passagerare och det är väl ungefär så många som frekventerar alla dessa bussar under loppet av en månad (rätta mig om jag har fel). Vad jag kan förstå är detta i första hand skolbussar eftersom de kör mot skolan när de avgått från stationen. Jag vet förstås inte exakt hur många elever som åker i varje buss, men särskilt många är det inte som ska fördelas i jättefordonen som är skyltade med Bredträsk, Örträsk, Agnäs, Bastuträsk och Ström. Man kan verkligen fråga sig om det inte skulle fungera med betydligt mindre fordon för att klara dessa transporter.

P.S. Förhållandena påminner om situationen vid skolan i Nordmaling. När jag hämtar Britta från fredagsbadet intill Artediskolan i Nordmaling radar ett antal skolbussar upp sig för att plocka upp några byaelever som ska fraktas hem i liknande jättebussar.
Ja, man kan verkeligen funder’ vem som ha’ bestämt detta…

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.