Sverige hör hemma i EU!

Idag 9 maj firas Europadagen och med ett år kvar till valet till Europaparlamentet inleder vi liberaler årets Europakampanj.

Vi är varma anhängare av EU, eftersom det finns så mycket som blir bättre när vi européer samarbetar. Som att det blir lättare att resa och plugga i andra länder, att vi kan samarbeta för att ge ett starkt stöd till Ukraina och att det är gratis att mobilsurfa i hela EU.

Vad tycker du är det allra bästa med EU?  Kommentera!

 

4 kommentarer

  1. Åke Nygren

    Vet inte om EU är bra för Sverige. EU har glidit över från ett mellanstatligt projekt till ett mer överstatligt.
    Så mycket makt har flyttats från Sverige till Bryssel att det är tveksamt om man kan betrakta vårt land som självständigt längre. Merparten av svenska lagar beslutas idag av utländska politiker i Bryssel. I takt med att mer makt förskjutits från de nationella parlamenten till EU, har unionens krav på mer pengar ökat. Sverige betalar enorma pengaren till Bryssel, och trenden är att den bara ökar och ökar. Sverige är idag en av EU:s största nettobetalare per invånare. Istället för att verka för demokrati, flyttas makten från befolkningarna till byråkrater, lobbyister och politiker, vilka inte är folkvalda och därtill är befriade från allt ansvarsutkrävande.

    Samarbete är bra, tror mer på mellan länder, att man hjälps åt med brottslighet, klimat och arbete. Nationalstaten måste tillbaka och med den ökad demokrati. EU:s utveckling går åt fel håll.

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Jag håller delvis med dig om att det har blivit för mycket makt som förskjutits till EU-parlamentet. Här finns det mer att önska. Det finns dock fortfarande stora fördelar med ett EU-medlemskap och jag skulle nog säga att de flesta fördelarna går oss medborgare förbi mest. Med det sagt tror jag ändå på att man måste prata om nackdelarna också det du pekar på, upplevelsen av att EU bestämmer för mycket. MEN – i slutändan tror jag att vi tjänar på att vara i en EU-gemenskap, särskilt när det är så skakigt i omvärlden. Jag ska förresten på studiebesök för första gången i Bryssel i parlamentet i juni. Det ska bli intressant.

      Du får gärna berätta mer om hur du resonerar 🙂

  2. Kenth

    Tyvärr så gör vi det för vi har inte möjlighet ekonomiskt göra som England.
    Jag var mot EU och röstade NEJ..men de lättlurade röstade ja och blev i majoritet.

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Intressant. Kan du berätta mer varför du är mot EU? Vilka är nackdelarna tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se