Regeringsförklaringen – tomma ord utan innebörd

Ja inte blev det mycket till regeringsförklaring, inte vad jag hoppats på. Ministrarna, bara en omfördelning av många, några nya och K-P Thorwaldsson f d LO-bas som ny näringsminister. En gammal fackföreningspamp som näringsminister??? Vad har facken bidragit med i utvecklingen av Sverige, ingenting förutom att de kan ha sett till att människor fått avtalsenliga löner. Men det är inte samma sak som utveckla Sverige, nya idéer och företag som utvecklas. Utan detta kan fackföreningarna vara näst intill en belastning åsså blir en sån människa näringsminister? Nä nu går skam på torra land. Jag håller med Moderatledaren i det fallet. Återigen bara tomma ord som det varit de 7 senaste åren. Inget nytt under stjärnorna.

De sitter väl under den period som återstår inget längre skulle jag tro. Har de inte fått till någonting under de 7 åren de nu satt, vad ska vi då vänta under mindre än ett år? Annika Strandhäll blir ny klimat- och miljöminister. Jösses vad hon plötsligt blev kunnig i det ämnet. Senaste uppdraget, socialförsäkringsminister under Löfven var hon närmast värdelös. Mikael Damberg ny finansminister. Skrattretande. Det går nog åt helvete för den här regeringen och valet kan de redan se sig snuvade på.

Sd fångar upp de flesta som tillhört LO eller tillhör. Det är det nya arbetarpartiet, inget snack om den saken. S består till största delen av akademiker, i alla fall i toppen och kommit långt ifrån den arbetarrörelse de en gång var. Det är den äldre stammen de får förlita sig på att de som vanligt troget röster på dessa (men nu kommer V ta många röster också). Men även den yngre kan komma ifråga när det går in på samma linje som MP trots de inte nu är med i regeringen. Det blir nog ingenting av Sverige till slut som S håller på.

Man förlitar sig blint på ”de gröna jobben” som MP låtit dem förledas in på. Ser vi till Skellefteås del och den ombyggnad som där behövs bara en bättre trafiksituation (omläggningar av vägar, gator in- och utfarter osv) kommer bara det kosta Sveriges skattebetalare uppåt 10 miljarder. Jag säger inget just i det, men det är den utveckling som väntar. Allting blir dyrare och storstadssyndromet väntar liksom de kostnader som hör hemma i alla Sveriges större städer. Det är vad man kallar utveckling. Trafiken ökar, inte minskar, se bara hur Umeås situation blivit. Bilarnas utsläpp sägs ha gått ner, det är den tunga trafiken som ökat nästan explosivt och som går genom stan där luften blivit mer förorenad än tidigare. Trots de ville påskina motsatsen Umeås ledande politiker främst inom S.

Det är vad Miljöpartiets politik åstadkommit och ändå vill nu regeringen fortsätta med den. Det är närmast beklagligt vad man försatt landet i och tänker fortsätta. Vad ska vi vänta under de 10 månader som är kvar av regeringsperioden? Det blir väl som tidigare den hönsgård vi haft under de tidigare 7 åren. Man tycks inte få till någon verklig slagkraftig regering. Synd på ett så tidigare fint land som Sverige.

De flesta inom regeringen har nu fixat jobb åt sig själva och kan klappa om varandra. Mer torde det inte bli.

Folk verkar inte kunna skilja på problem och problem. Man har alltför lätt baka ihop allting. Olika problem måste lösas på olika sätt.

Och Morgan Johansson får förtroende fortsätta lösa problemen, trots han kapitalt misslyckats hittills. Damberg likaså, en snackglad typ som inte duger mycket till, nu finansminister(?).

Den som tror på hela Sverige utveckling kommer bli grymt besviken. På sätt och vis kan vi vara glada över det kanske. Vem vill leva i detta myller av trafik dit utveckling går, trots man försöker påskina motsatsen. Det är en tråkig utveckling vi ser. Bara mer trafik är vad det leder till den politik som även kallas ”grön”.

”Varje röst är viktig”. Citat Magdalena Andersson.

Får jag fel kan jag äta upp min hatt, om jag hade någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.