Elitloppen in svengelska


Elitloppshelg med regn 2019 och E-läktaren full.
Foto; Lars Jakobsson, TR Bild

Ett kåseri om Elitloppet skrivet för sajten travnet.se i maj 2007.

 

Svengelska touristbyrån inform about the great international harness race Elitloppet på Solvalla in Sverige this helg.

Many many thousand people lockas to Solvalla this weekend då the Elitloppet take place. For two days folk stand and scream and salubrate the fine horses on the track and gud nåde if the kusks dont’t wave back when the publik påkalla uppmärksamhet under the so called värmningen at the bakvarvs.
”Boooo”, says the crowd då, but that is only one of few gångs the crowd are osportsliga på two days. Another gång of mindre good behaviour can be in a V75 race saturday if the public can lukta sig till that some ”favourit horse” can galopp if the horse hear the drums and the jävla liv at the E-läktar. Då är det much liv at the läktar (yes a ”favourit horse” is a type of spelobjekt no one except Harry Boy players wants to win).

But in the stora hela are folk at Solvalla like a big family during this two days. In good sports breath the public salubrate all the utövare, two- and four-legged ones. Everybody want´s to be entertained with the best that harness racing can offer and bidra till stämningen.
Not så many hundred people sits on the E-läktar…ändå är this läktar nästan the only thing mediafolks surrar about when its dags för television from the innerplan. The other publik glöms lätt bort ands its förvirring for the tv-tittare. Everybody can ju see that it is many many others runt banan too.

A mascot on själva elitloppsdag has during a många år varit ”Terror” (The Skräck). Bjorn Linder har lagt av sen many years with showing hos stomac and many other fun grejs. After that the publikfrieri in the early morning felts ganska plan B and many wants Terror back.

But with or whitout Terror…the stora Elitloppet on Solvalla in Sweden is almost here. Were har counting a nedräkning on fingers to den där helgen. It is rena Santa Claus-stämningen for many grown up ungar.

(Texten har författaren publicerat för 16 år sedan då alla trodde att The Skräck var nära comeback. Skräcken pensionerade sig själv som Solvallas egen rolighetsminister 2004)

Allt för denna gång från Wikners TRAVliga blogg!
Skriv gärna kommentarer i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.