Klumpar i kaffet

Mjölk blir lätt gammal i mitt hus vilket framkallar klimp i mitt kaffe!!!

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kan även hända hos oss…ibland. Man köper mjölk och styr bara in paketet som står ytterst, och har man då otur så blir den ståendes längst in, i evigheter. Jag brukar nog försöka att flytta om varorna så det färskaste står längst in, precis som på affärerna, men ibland brister man i sin disciplin och då går det som det går. Ha det gott!

  2. Pär Andersson

    Jag tyckte väl det. Alltså att jag inte är ensam om att ha råkat ut för dessa klumpar. På Norrmejerier säger man att det har med pastoriseringstemperaturen att göra. Fenomenet är nämligen inte lika vanligt med mjölk från t ex Arla som använder en högre temperatur i sina processer. Som du ser har jag gått till botten med det här. Tyvärr är inte Arlas produkter så vanliga häruppe, så det är bara att bita ihop så länge…
    Ha det!

  3. Elmar Friesli

    Jag håller med att det är läskigt. Mig irriterar det också mycket när det syns skinn som en guppande hinna på varm kakao eller kaffe. Men det har naturligtvis inget med kakao eller kaffe att göra utan också med mjölken, för mjölk innehåller fett, och när fettet i mjölken värms upp, skills det från mjölkens vatten och stiger till utan. Då kommer det i kontakt med luften, som kyler av det uppvärmda fettet och får det att stelna, varav skinnet.

  4. lars valler

    Fördelen med den moderna människan är att vi hittar på så mycket, tex kaffegrädde eller kaffemjölk i pulverform för de som inte har en hoper barn eller är storkonsument av mjölk i kaffet. Det finns tillochmed smaksatt grädde, tex kanel eller vanilj.

    Nackdelen med den moderna människan är attt det blir lätt en massa påsar, lådor, flaskor etc överallt för man ver ju aldrig när man får behov av kanelkryddad sockratkaffegrädde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.