Bästa förbränningen

Förbränn på morgonen

Förbränn fett på morgonen med en promenad. Men var medveten om att det är inte alla som kan eller får den här sortens träning att fungera. För dig som är jättefungrig på morgonen kanske börjar må illa om du inte får äta mat. Andra kanske inte får behålla vattnet utan att ha ätit frukost först. Så du måste prova dig fram.
 
Ditt blodsocker och insulinnivå är låga vilket gör att när du promenerar så kommer du att förbränna direkt från dina fettceller. För att du ska förbränna fett och inte börja bryta ned dina muskler så börja på morgonen med att dricka ett glas vatten. Det får ditt blod att rinna fortare och kan då transportera de fria fettsyrorna ut till dina muskler för att förbrännas. Med andra ord så förbränner du dåligare om du inte späder ut blodet med vätska. Om det är varmt ute vill jag rekommendera att du har med lite vatten att dricka om du tänker gå långt och länge.
 
Ett tips:
Drick helst två koppar kaffe en halvtimme innan du går ut eftersom koffeinet i kaffet ökar frisättningen av fett (svart kaffe utan varken mjölk eller socker)  och du får en effektivare fettförbränning under promenaden. Inta gärna 20 gram protein från mager fisk eller äggvita (eller proteinpulver för dig som är väldigt seriös) som ger näring till citronsyracykeln dvs den process som stimulerar förbränningen. Proteinet kommer också att stimulera utsöndringen av hormonet glukagon som öppnar fettcellerna och frigör fett samt att det motverkar att muskelmassa bryts ned.
 
Hemma igen
Ät din frukost direkt när du kommer hem för att förhindra muskelnedbrytning. Frukosten bör innehålla lite kolhydrater, protein och fett. Fortsätt sedan din dag som vanligt.
 
Hanäbäst

3 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Jag har hört att en liten brygd på hett vatten, färsk ingefära, chili och honung innan man går ut och traskar sätter extra fart på förbränningen. Jag brukar dock ”bara” riva ner färsk ingefära.. det är åtminstone gott! Men sen lät det lite för starkt för min smak haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.