Konstiga jobb..

Jag jobbar ibland med ’konstiga jobb’.

På en arbetsplats jag var sa chefen till mig att jag borde kunna jobba gratis eftersom jag brann för det jag gjorde och tyckte det var så roligt!!!???

Det har fått mig att fundera rätt mycket över kvinnors obetalda arbeten. Någon sa till mig att baka småkakor är slöseri med kvinnokraft eftersom man kan KÖPA kakor idag.

En hobby, ett intresse, ett hantverk som man tar sig för och som man tycker om; kan det bli en kvinnofälla?

Det där blev upphov till en halvdags ettrig diskussion men det ska jag inte stanna vid just nu – utgången och mina tankor om just det.

5 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Såg på nyheterna igår att på äldreboende skulle det minsann inte längre serveras hembakat, för då skulle dom inte veta vad som var i kakorna och bullarna, nä hädanefter skulle allt fikabröd köpas…fy f-n vad tråkigt. Önskar dig en underbar dag!

 2. Ann-Marie

  Det är hemskt om människor tror att alla som bakar känner att dom måste göra det, en del gör det för att det är skoj och de är ju godare tycker jag!!!

 3. Magnujs Jansson

  Det där råkar jag ut för flera gånger per år då folk vill leja oss som grupp för att komma och visa medeltida hantverk och stridskonst. Dom blir förvånade när jag säger att vi faktiskt tar betalt för att komma och visa, med samma svar: Men, detta är ju er hobby?? Ska ni ta betalt för det??

  Jaaa det klart vi ska!! Vi har utgifter, vi kör bil och detta är ett sätt för oss att minska de enorma utgifter vi har i vår hobby och livsstil.

  Såå.. Stå på dig Lisbet och alla andra eldsjälar, se till att ni får betalt för det jobb ni gör åt andra.

 4. Lasse

  Du som brinner för kvinnorsynen i samhället skulle kanske ha talat om för denne chef, att han skulle kunna sätta sig ner och räkna på vad kvinnan utför för arbete, både på arbetsplatsen och, när det tar slut för dan så kommer det obetalda arbetet in i bilden.
  Frågan kunde också ha varit om han var intresserad av att göra det jobbet obetalt?

  Han kanske inte tycker att städa, tvätta, handla, osv. är speciellt roligt han heller, men det måste göras, av nån!

 5. Ingrid Kärnebro

  Du nuddar vid en större strukturell princip i samhället, kan bara heja på, eftersom du säger att du ska fundera vidare. Om du är intresserad av jämställdhet, finns här mycket att hämta. Tror inte att det handlar om konstiga jobb, utan om samhällsparadigm , som accepterar rådande, manlig norm. Kör vidare på spåret, vi måste själva förändra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.