Avskaffa semestern

 

Inom företagsvärlden börjar nu fler och fler tro på att i framtiden kommer det inte att finnas något som heter semester. En längre semester gör en inte alls smartare eller mer produktiv än en vanlig ledig helg.
 
Enligt många forskare så behöver vi ta ”semester” 20 minuter varje dag, 60 minuter varje vecka och två veckor per år. Kroppen och själen behöver semester för att vi ska kunna skapa en fungerande balans mellan arbete och personlig avkoppling. Men hur många stressar runt på semestern, ska hinna med en massa aktiviteter för barnen, hinna med egna aktiviteter och sköta om hus och hem. Semestern blir ett stort stressmoment.

6 kommentarer

  1. Helena Larsson

    Nu håller jag med. Svenska arbetare är ledig fruktansvärt mycket av sin tid ändå, ca 5 månader per år inräknat alla helger, semestrar, röda dagar, etc. Jag tror att det kommer att bli fler och fler som har projektarbeten eller tidsbegränsade arbeten på det ena eller andra sättet. Det behöver inte alls vara dåligt utan bara annorlunda mot för idag. Men det är ju min personliga åsikt.

  2. John Nilsson

    Helena-Finns säkert både politiker och företagare som anser att vi kan börja arbeta 10 eller 12 timmarsdagar samt lördagar. Avskaffa arbetsrätten helt så vi får en riktig ”rövslickarkultur” på många arbetsplatser,samt att man ska stå med mössan i hand och be om jobb vecka till vecka så en vanlig arbetare inte tex får ta ett banklån.. (Har faktiskt haft en arbetsgivare som hade dom åsikterna öppet! )

  3. Ingemar Wahlström

    Allt är ju inte svart eller vitt. Så länge samhällets syn inte hänger med när det gäller synen på tillfälliga anställningar vill vi begränsa dem. Annars kommer de som jobbar i den svängen snabbt att upptäcka att de fått förmånen att tillhöra en grupp som har svårt att lösa frågor om lån o s v. Alla långivare är fortfarande intresserade av vem du jobbar hos och hur länge du gjort det. MEN när det gäller semestern har jag verkligen med om att många prioriterar helt fel, men vi lever i ett fritt land där du väljer engagemangsnivå.

  4. Minna Toivanen

    Avskaffa inte semestern innan jag fått pröva på hur det känns! Jag har jobbat alla skollov dom senaste tre åren så jag skulle vilja ha två-tre veckor betald semester nån gång i framtiden.

  5. John Nilsson

    Vet ej om jag tolkar dig rätt Ingemar,men menar du att det skulle va en förmån att ha en otrygg anställning??
    Samt att man inte är engagerad i sitt jobb och företag om man värnar om sin rätt till sin inarbetade semester??

    I så fall blir jag på gränsen till upprörd.. Då är du välkommen att följa med mig och arbeta,samt fråga min arbetsgivare och revidera det senare påståendet.. 😀 Jag känner faktiskt inte många om jag tänker efter ,som inte bryr sig om arbetet.

  6. JBR....ny forskare

    I mina ögon sett så har ”många forskare” alldeles för lite att forska om eftersom dom har hittat sådan ”skit” att forska om.

    Däremot har jag en färsk forskning drygt 1 minut gammal att framföra.

    Resultat:

    Forskare bör skaffa sig ett liv med meningsfull sysselsättning på fritiden så slipper dom forska om folks lediga tid.

    Snart blir väl slaveriet legalt…..häpp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.