Hysteri

Något som inte når mig är julhysterin. Det är en härlig högtid men jag tycker att man bakar in för mycket förväntningar i det hela.

Varför räcker det inte med att ge sina barn en julklapp var? Alla säger att det ska räcka men enda överöser de dem med sånt som de i alla fall ska få. Inte undra på att barnens förväntningar höjs.

Våga vara en obekväm förälder som stoppar julklappshysterin. Tänk på alla de barn som har skilda föräldrar – mera julklappar. Vilken ’ny’ familj kan köpa sina barn med mest julklappar….

Stress och julhysteri är inget för mig.

3 kommentarer

  1. Magnus Koistinen

    Känner du inte att du måste köpa en massa julklappar till dina syskonbarn och syskonbarnbarn? 🙂 Vi tar gärna emot julklappar från dig!

  2. Helena Nilsson Springare

    Håller med dig Lisbet! Jag har dock varit lite krejsy och köpt hela TVÅ julklappar till de stora barnen och endast en till lille Bastian *skrattar* Känns bra att ”bara” ge en eller två klappar. Ungar får ju så mycket skit ändå från höger och vänster!

  3. Sushi

    Hej Lisbeth! Håller med dej till 110%, har ”jobbat” på detta i många år , och tycker väl att jag nästan gått i mål nu…ta bara det här med dom vuxna i familjen eller i släkten..varför ska man ”byta” pengar med varann..det viktigaste är väl att man träffas och umgås, äter gott mm.räkningarna kommer ju EFTER jul oxå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.