Konfliktlösning vs Gräl

"Jag är inte konflikträdd" och sedan skäller de ut en efter alla regler. Är verkligen GRÄL en konflikt?
Man grälar väl inte när man ska lösa en konflikt utan alla får säga sin syn på saken och sedan hittar man en lösning som alla går med på.

När man grälar har man inte löst någon konflikt utan då har någon blivit arg och ska bestämma över de andra. Och vill man inte som den personen vill så är man STEKT! 
Jag är dålig på att gräla för det löser ingenting vilket kan reta gallfebern på den som vill gräla med mig. Jag är bra på att lösa en konflikt i vanlig samtalston.

Många blandar ihop dessa begrepp och det blir fel.

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det är också skillnad på konstaterande och gnäll.
    Många gånger höra jag att den som hör vad jag säger om min livsituation så tycker dem att det är gnäll. Trots jag konstaterar en verklighet som uppstår av andras verk som hindrar ens framfart.
    Jag skrev här även hör, inte lyssna. För det är skillnad också. Hör du någon som berättar så vill du inte förstå heller vad som sägs. Lyssnar du så borde vedebörande kunna säga någon kritik istället för att säga att det är gnäll.

  2. Marja Granqvist

    För mig är konflikträdd att man alltid måste hålla med, för att man inte vågar säga sin mening (eller inte har någon mening). Riktigt konflikträdda tycker det är obehagligt när andra höjer rösten och grälar. Det måste vara något man fått med sig hemifrån.
    Jag är precis som du… skiter i att gräla för det leder ingen vart. Däremot tar jag gärna upp konflikter och vill lösa dem. Kram på dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.