Gå ner i vikt – utan att banta

Jag önskar att jag skulle kunna hitta en sådan underbar mening till marknadsföring. Det är som att skriva – gå ner i vikt utan att träna. Det är på något sätt väldigt laddade ord – värdeord.
Banta – Träning

Många reagerar på orden och tolkar in en massa av erfarenhet.
Roligast är de som säger att banta funkar inte – finns inga bra
metoder.
Svårt att förstå att äter man som man alltid gjort så får man
samma resultat!!??
Bantar man ned sig 10 kg och äter sedan som man gjorde innan
man bantade så går man upp alla kilo igen. Men det är naturligtvis
bantningsmetodens FEL.

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vad jag har emot själva ordet, banta, är att det för mig, betyder något kortsiktigt. Vill man gå ner i vikt och stanna där, så är nog det enda alternativet att ändra livsstil… för gott. Men det betyder inte heller att man aldrig får festa eller äta gott, men det gäller att veta när och hur man återvänder till det ”vanliga”. Ha en fin lördag!

  2. Stefan Nilsson

    Problemet som ni båda tar upp är att folk värderar in sina egna erfarenheter i ordet. Definitionen av ”banta” är enligt Wikipedia att hålla sig till en systematiskt förändrad diet i ett försök att gå ner i vikt. Det är något alla måste göra om man vill gå ner i vikt, nämligen att förändra sin kost.

  3. Kicki & Christoffer Hedlund

    Ordet banta har en negativ laddning och för mig innebär ordet att kortsiktigt ändra livsstil och svälta kroppen. Det ger en snabb förändring som inte varar så länge. Själv är jag motståndare till sådana metoder och framhåller att ändrad livsstil är det enda vettiga.

    Problemet många av oss har är att vi fortsätter äta lika mycket, eller mer, även om vi inte tränar. Det som är viktig att komma ihåg är att alla som inte tränar inte självklart låter bli av ren slöhet eller ovilja. Många gånger kan vi bli stoppade av sjukdom eller livshändelser vi inte kan påverka. Då är det lätt att trösta sig med en och annan go-bit. Vi behöver ju fortfarande få hormonernas stimulans. Och får vi inte dem via träningskickar ser kroppen till att få dem på annat sätt. Att se hur kroppen växer lavinartat och känna saknaden efter träningsadrenalinet blir en sorg, som dövas med en kaka till.

    Så, ödmjukhet är att föredra. Pepping framför dom är att föredra. Ge inte upp – det är aldrig för sent! (Säger hon och klappar sig själv på axeln med en tagg i hjärtat.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.