Jaga lyckan

Varför jagar vi hela tiden den stora lyckan och glömmer bort de små lyckotillfällena?
Varför sitter vi och lyssnar på föreläsningar om lycka om och om igen? Varför läser vi massa böcker om hur man ska bli lycklig istället för att se oss omkring och säga lite oftare att "jag är faktiskt nöjd"?

Varför krångla till allt så mycket? Varför inte leva lite mer efter Robert Storm Petersens ord:
Ibland går jag runt och är glad utan att veta varför – det är nog därför jag är glad.

Dessa ord har jag lånat av Göran Adlen

6 kommentarer

  1. linn

    bara man inte tar livet for hart, det blir bra anda, och valjer se detaljerna med guldglitter och spetskant pa och fokuserar pa dom sa blir helheten bara magisk. sen det har med masten ar bara skit. det enda nagon maste ar att folja sitt hjarta till lycka

  2. Krister Klermalm

    Densiteten av lyckan hänger i vissa delar av livets småting till en massa görs kan berusa en blir en kraft. Det är nuet och stunden du gör till det som avgör att lyckan uppstå. Är du tillfreds med dig själv och det du kan göra så råder lyckan var än du går, så länge det mottages gott hos andra.

  3. Helena Nilsson Springare

    Mitt i prick! Så är det ju faktiskt många gånger. Vi måste alla bli bättre på att se vad vi har framför oss och leva lite mer i nuet.
    Dessutom tror jag många skulle må bättre av att bekräfta andra människor istället för att oja sig över hur jobbigt de har det.

    Mycket tänkvärt! Hoppas allt är bra med dig Lisbet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.