Bensin i blodet

Uppväxt i en liten by i Norrland, under en motorhuv, med växellådsolja under naglarna,kolvringssot som puder och med gammal olja som parfym, upptäckte jag att vårt gäng gick under samlingsnamnet raggare.

 Det var när farsan berättade för vår farmor att hon skulle låsa dörren för raggarna var i byn.
Min klarsynta farmor tyckte han var urfånig eftersom det bara var byns ungar som skulle på fest. Att gänget bestod av ett tjugotal ungdomar med två tons järnoxar med stora V8ór bekymrade inte henne nämnvärt.

Hon hade ju varit ute och bjudit på fika mellan tvätt, vaxning och cromputsning tidigare på dagen. Hon hade till och med greppat trasan med autosol och gnuggat en huvudkråka till en Olds. Dessa trevliga ungdomar gör ingen förnär sa hon;
 – där står ju dina tre ungar, å grannpojka – inge ont i dem. Fick farsan till svar.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.