Makeovermani

Vi vet att det vi ser i tidningen och på tv bara är en liten flisa verklighet, städad, retuscherad och censurerad. Vi vet att allt verkligt personligt och privat har gömts undan och att den miljö vi får se bara är en avskalad form inte ett hem på riktigt.

Ända jämför vi oss.
Är vi inte kloka i huvudet?
Men hur kan vi läta bli? Den massmediala verklighetsbilden är så massiv att den tar över vårt synfält.

Med intellektet vet jag förstås att också ett mycket välskött hem måste stylas ytterligare innan det platsas i ett inredningsreportage. Men läser jag inredningstidningar ser jag fler stylade hem än riktiga, Det stylade och sterila blir normen, och mitt eget hem blir anomalin. I ett huj glömmer jag att jag faktiskt valt inredningen i mitt eget hem. Ekonomin är bara en del av paketet Just jag har till exempel delvis prioriterat funktion framför maximal tjusighet. Jag gillar färg och form. Men jag vill inte ha det så fint hemma att vi som bor där mest blir störande element som kladdar och ställer till oreda.

En kommentar

  1. Helena Nilsson Springare

    Det har nog gått lite inflation i allt vad inredning och matlagning heter i all slags media. Folk blir som galna och köper svindyra inredningsprylar och VIPS.. så blev de genast lite lyckligare och började ligga mer med sina män och blev genast mer lyckade kvinnor.. Ehrm… för visst är det mest kvinnor som drabbas av denna hysteri?

    Jag håller me! Fnktion före design och gärna spill och barnvänligt… Och så färgglatt förstås. Är lite trött på allt som bara är svart och vitt och påminner om försäkringskassans väntrum.. typ..

    Hoppas allt e bra hos Dig Lisbet! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.