Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om vårt jordiska tält rivs ner

Orden kommer från första versen i Andra Korintierbrevets femte kapitel som jag läste i morse.

Om man brukar få alla influensor som drar förbi så är det klart man tänker lite kring den som nu tar allt större plats i det kollektiva medvetandet. Särskilt om man har en del astma och har lite lättare att få  lunginflammation. Nu är jag väl för gammal för att ligga i främsta farozonen, men man vet ju inte.

Man vet som sagt inte, man har inga garantier för någonting. Inte för en enda bilresa, inte för ett endaste hjärtslag. Man har egentligen ingen koll alls. Om min biologiske far skulle ha levt lika länge som hans regelbundna och väldokumenterade hälsokontroller, hans genomtänkta matvanor och strikta fysiska träning antydde – då skulle han ha överlevt mig med minst 30 år. Men det gjorde han inte.

För mig var det en uppmuntran och en glädje att läsa 2 Kor 5:1 och fortsättningen. Det är det inte för alla. Men det kan bli för vem som helst.

Hur suspekt det än anses idag: Att ha livet och hoppet i en Person i Guds himmel och livsmålet längre bort än sin dödsdag, det tar inte bort glädjen att leva eller viljan att göra nytta här. Tvärtom.

www.folkbibeln.net

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders Branderud

  Hej Jan Nilsson!
  Jag hittade och läste ditt inlägg….
  Det finns många religioner som beskriver olika vägar för att komma till himlen.. Kan alla motsägande religionerna beskriva hur man relaterar till en perfekt Skapare?
  Läs gärna mer här: http://www.netzarim.co.il ; klicka på sidan ”Christians”

  mvh Anders Branderud

 2. Jan Nilsson

  Svar till Anders Branderud (2009-08-30 19:18)
  Det finns många beskrivningar på detta med hur man kommer till himlen. De flesta handlar om olika saker man ska göra, sen finns det en som som handlar om Nåd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.