Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sällsynt sansad sosse

Tonläget i den politiska debatten är högt. Inte minst från dem som anser det vara stöld varje period de inte har makten. Det måste man nog vara dövblind för att ha missat.

Man får för Monas del hoppas att inga otäckheter inträffar och att inga onda människor eller mörka ideologier sticker fram sitt tryne, ty, vilka ord skulle hon då använda?

Jag tänkte här ge plats åt två tänkare och kommunikatörer som ordar om aktuella saker. En borgerlig och så en socialdemokratisk, en sällsynt sansad sosse. Åsikter och ord får stå för dem själva, men jag tänkte att de kan behöva läsas av fler. Att ta del av mångfald gör en sällan dummare.

Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

  1. Arbetare

    ”Man får för Monas del hoppas att inga otäckheter inträffar och att inga onda människor eller mörka ideologier sticker fram sitt tryne, ty, vilka ord skulle hon då använda?”
    Nu undrar jag verkligen, VAD menar DU med dina ord???
    Hot?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Arbetare (2010-01-27 00:42)
    Nu låter du fantasin springa iväg med dig. *s* Eller också är du ett offer för demoniseringen av moderater och andra ”alliansare”.
    Läs texten igen, precis som den står.
    Så här menar jag: Låter man skrämselpropagandan skena och tonläget accelerera utom kontroll så kan det bli så att man saknar lämpliga ord när de behövs. Det kan också bli så att ingen tror en när varningar verkligen behövs.

  3. Arbetare

    Jag är inte offer för ngt överhuvudtaget.
    Antingen har jag svårt att fatta, eller är du otydlig.
    ”Man får för Monas del hoppas …otäckheter…”
    Vad menar du. Vad föranleder dessa ord? Vad kan Mona ha gjort?

  4. Arbetare

    ???
    Vad har Mona gjort som föranleder dig att skriva;

    ”Man får för Monas del hoppas att inga otäckheter inträffar och att inga onda människor eller mörka ideologier sticker fram sitt tryne, ty, vilka ord skulle hon då använda”

  5. Jan Nilsson

    Svar till Arbetare (2010-01-27 13:37)
    Eller också vill du inte förstå. 😉
    Alliansen har fört en ansvarsfull politik och framställs som politiska huliganer och oansvariga skattesänkarpirater. Mona låter som vi blivit ett skatteparadis, ett Lichtenstein, medan vi även efter Alliansens sänkningar har högsta skatteuttaget i världen. Högre än alla socialdemokratiskt styrda länder. Med en så obalanserad retorik riskerar man att vara utan argument inför verkliga politiska hot.
    Fråga gärna igen om jag var otydlig även nu.

  6. Arbetare

    Hann fråga igen, det tar ca 2tim att komma igenom VKs censur.
    Jag håller iallafall inte med dig. En av de lugnaste politiker vi har är Mona, lugn, klok metodisk, balanserad. Du kanske inte gillar vad hon säger, men det är fel att påstå att hennes retorik är obalanserad. Du är nog ganska allena i den uppfattningen.
    Men du vill väl slippa all opposition, särskilt om den leder med 10%

  7. Arbetare

    Du påskiner också att Mona skulle dra på sig onda människor, mörka ideologier och otäckheter.
    Det är inte vackert av dig att skriva så; det dunkla tänkt, det dunkla sagt.
    Obehagligt skrivet, och likakedes tänkt tydligen.
    En politiker bör inte uttrycka sig på detta sätt!

  8. Jan Nilsson

    Svar till Arbetare (2010-01-27 17:02)
    Tror inte att jag är direkt ensam om att anse att tonläget bitvis varit väldigt högt. Kanske inte i volym, men på det sättet att man utmålat Alliansen orättvist och gravt felaktigt, på det sätt jag sa i förrförra svaret.
    Klart vi ska ha en spänstig opposition. Jag tycker det är viktigt att ha en rimlig verklighetsbeskrivning oavsett om man är majoritet eller opposition. Du får väl fråga majoriteten i Vännäs hur de tycker att jag agerar i oppositions- och debattsammanhang.

  9. Jan Nilsson

    Svar till Arbetare (2010-01-27 17:08)
    Nu tror jag du får läsa igenom det här en gång till, innan vi tar det fler varv.

    Helt enkelt: Om man använder de stora orden där de inte hör hemma (eller ropar ”Varg” där den inte finns) kan man vara utan ord när de kanske verkligen behövs.

  10. lf

    Att du bara orkar.Ibland funderar jag på om du har ett vanligt jobb.Men du är väl som många övermänniskor, du kan jobba 24 tim om dygnet ,Jag skiter i dina tänkare.Jag vill bara veta hur du ser på mänskligheten.Det är ju krig och oroligheter överallt i religionens namn.Kan du som religiös förklara detta?

  11. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-01-27 18:36)
    Är ingen övermänniska, lf. Inte alls. *s*
    Det har skett mycket ”i religionens namn”.
    600 tecken är aningens lite för att lösa detta problem. Många har försökt med betydligt fler och ändå misslyckats.
    Själv är jag kristen och har ingen objektiv syn på religionerna. Men visst har också Jesusnamnet och ”nådens väg” använts av många till onda, egoistiska saker. Samtidigt är världshistoriens två största massmördare ateister och kommunister. Trean sa ibland att han var kristen, men hatade kristendomen och var väl närmast ”New age”. Dyrkade egentligen sig själv.
    Människan är problemet, inte Gud.

  12. Alejandro Caviedes

    Jag tycker det är kul hur du kan få det här:

    ”Man får för Monas del hoppas att inga otäckheter inträffar och att inga onda människor eller mörka ideologier sticker fram sitt tryne, ty, vilka ord skulle hon då använda?”

    att betyda det här:

    ”Helt enkelt: Om man använder de stora orden där de inte hör hemma (eller ropar ”Varg” där den inte finns) kan man vara utan ord när de kanske verkligen behövs.” 😉

  13. Jan Nilsson

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-01-27 22:28)
    Hon är inte värst, men ibland antyds, sägs eller skrivs rent ut saker som att att åtgärder vidtas av ondska eller av en lust att slå på de svaga. Då är tonläget högt även om volymen är nedskruvad.
    Vilka ord ska då användas om ondskan, om man redan nött ut de lämpliga?
    Tror det är viktigt att vi försöker hålla nivån, från båda sidor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.