Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fet fisk, räkor och sverigedemokrater

Har just lagt mig på soffan efter middagen. Gjorde en fisksoppa till frun och mig. Lite fusk med halvfabrikat och lite råvaror, men om det tillåts mig får jag säga att resultatet blev bra.

Känns oerhört skönt att komma hem så här tidigt. Det har inte varit vanligt nu på slutet. Vilket känns i kroppen och knoppen. Nu är det kanske inte bara långa dagar som tröttar.

Lyssnar på P1 där det debatteras om hurvida partier ska släppas in i skolorna för debatter och om SD då ska släppas in. Jag är rädd att det är farligt att göra SD till "offer" genom att inte släppa in dem. Riktigt illa blir det om man å andra sidan släpper in revolutionära partier.

Jag tror att de som finns på den politiska huvudarenan ska släppas, in, granskas och bemötas. Nynazister och partier som försvarar våld i politiken ska inte ha någon plats.

Eller vad säger du?

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jonas E

    Ja när det gäller att släppa in politiska partier så måste alla eller ingen gälla.
    Sen så tycks SD bli ett offer vilket fall som när polisen måste komma och rädda de ”stackarna” från väljarna 😉

  2. Jan Nilsson

    Svar till Jonas E (2010-03-18 23:43)
    Japp, det måste nog vara så.
    De som använder våld mot SD slår dem kanske ända in i riksdagen. De borde avlöna folk som misshandlar dem, det är det perfekta valbränslet i detta fall. Bovarna blir de som står emot SD.

  3. Andreas Holmberg

    Hela min ungdom har jag mött våldsförespråkande partier på skolorna. Jag är ju uppvuxen i Norrbotten, med på 70- och 80-t många bekännande revolutionärer i både ”vanliga” VPK och spec. i lulepartiet APK. Det enda krav som ställdes på dom var att dom inte använde våld just där och då. På Torsbergs här i Bollnäs 2006 portade rektorn SD men släppte in Ung Vänster som sa sej vara en ”revolutionär” grupp. Jag rös. Men visst ska dom få komma. Även SD. Till gymnasiet i a f. (Annars blir väl KD oxå portat för att dom är/var så heteronormativa och därmed inte anses stå för alla människors lika värde).

  4. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-03-19 09:13)
    Känner igen det du säger från mitt eget unga 70-tal. Har en del saftiga citat i minne. :/
    Det gäller att ha en viss konsekvens. Öppet revolutionära partier som försvarar tvång, våld och mord i vissa politiska lägen borde definitivt inte stå framför SD i kön in till skolorna.
    Risken är att du har alldeles för rätt när det gäller ”heteronormativiteten”. Det betraktas som allt mer skumt att tro att det finns en poäng med att vi är skapade som vi är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.