Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Provrörsodlat kött

Jag håller på att laga till en köttgryta. Eller, jag har startat processen, just nu sköter koket sig själv.

När jag tog fram älgköttet och skar det i tärningar tänkte jag på det jag nyligen läste. Att vi snart kan få fram kött som producerats genom att några celler fått växa till sig i en näringslösning.

Allt lät fantastiskt fiffigt och sades kunna lösa världssvälten. Jag vill inte vara utvecklingsfientlig, men jag hoppas jag slipper behöva äta det. Det skulle förvåna mig om det inte kommer fram både problem och baksidor innan det köttet ligger på tallrikarna.

Tacka vet jag en bit som vuxit i skogen. Eller hos en bonde som brytt sig om sina djur.

 

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-04-09 19:38)
  Vi har det egentligen väldigt bra, Kalle. Vi har både mat, kläder och husrum. Och slipper kött som vuxit i näringslösning.

 2. Gripensvärd

  Smaken är som baken, men muskelceller kan inte vara annat än muskelceller!

  En sak är säker, Entreprenören är den skapande människan och den gamla ordningens ärkefiende;)

 3. Jan Nilsson

  Svar till Gripensvärd (2010-04-10 10:04)
  Mja, jag har ätit muskelceller från grisar som smakat fisk eller knappt någonting. Nassarna har hämnats sitt usla liv ända in i döden, upp på tallriken. : / Och tvärtom, egenodlade grisar som man kliat bakom örat i livet och som nästan tackat för senast vid bordet. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.