Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En av sex och sju av tio. I en undersökning…

En av sex och sju av tio.

I en undersökning av Expressen och Demoskop som nu presenteras visar det sig att 16 % av de rödgröna väljarna tror det blir svårt att långsiktigt hålla ihop de partierna. 43 % av alla väljare tror det. 70 % tror att Sahlin kommer att få kompromissa mest om det blir rödgrönt. Jag tror första siffran, 16 %, kan vara missvisande. Andelen som inser svårigheterna borde vara större, men man vill inte göra problemet alltför offentligt.

Resonabla socialdemokratiska väljare måste fråga sig ett och annat. Känns långtgående eftergifter till dem med stor experimentlust, obefintlig jobblinje och fri syn på ekonomi bättre än Alliansens politik?

Etiketter: , , , , ,

11 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Du som så gärna vill betraktas som Coming Man ur landets begåvningsreserv borde hålla igen med klagandet på oppositionen i dessa valtider. Berätta istället för oss hur vår framtid ska gestalta sig i 2010-talets blåskimrande Sverige. När sossarna försökte med att enbart klaga och skrämmas före valet 2006 gick det ju åt helsike för dem…

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Apropå de av dig väntade svårigheterna för oppositionens olika partier att komma överens i regeringsställning…

    Det skall bli intressant att se hur t.ex. Centerpartiets ”ödmjuka” inställning till Moderaterna kommer visa sig i deras röstetal till hösten.

  3. Pär Andersson

    Jag oroar mig för det betydligt hårdare samhällsklimat som aviseras från högerblocket. De senaste åren har ni bevisat att ni inte drar er för mycket i den vägen. Hårdare skola, hårdare kriminalpolitik, hårdare tag mot sjuka och gamla osv. Dessutom oroas jag av ytterligare privatiseringar och att de återstående fria etermedierna skall kringskäras av restriktioner. Kärnkraften är ytterligare ett orosmoment med tanke på mina åtta barnbarn. Den hittills till största delen skattefinansierade regionaltrafiken är också på väg att nedmonteras, vilket inte… Ja som du ser – listan kan göras oändlig!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    …glömde en sak…

    Jag tycker nog också, Jan, att du ägnar väl mycket energi åt att tala om hur illa det skulle bli med en vänsterregering. Berätta i stället om hur bara vi koimmer att få det med en fortsatt M-reging! Berätta i stället om de nya tagen för att minska utanförskap, arbetslöshet, problemen med långtidssjukskrivna m.m. som väl hittills inte är så mycket ”to write home about”, som man säger här. ”Hänga i granen” är väl vårt uttryck.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-05-15 12:03)
    Har du full koll på vad begåvningsreserv betyder? Då tycker jag det här var ett av dina vassare personangrepp.
    Jag tycker inte att jag direkt och skräms här. Jag återgav mest siffror ur en undersökning som presenterades igår och som många tidningar kommenterar. En undersökning där socialdemokratiska och borgerliga väljare uttalat sig. Tycker du att de svarat fel får du klaga hos dem.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-15 15:04)
    Det intressantaste är väl att var sjätte rödgrön tror det blir svårt, eller? Att jag tror det är fler får stå för mig. Kolla undersökningen, det är svårt att länka på mobilen.

  7. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-05-15 15:06)
    Det hårdare samhällsklimatet oroar även mig, sedan länge. Även om det är ett diffust begrepp. Alliansen har inte ”aviserat” något sådant. Det finns vissa saker inom skolan som behövde ses över. Även inom Kriminalvården, tycker inte du det?
    Regionaltrafiken är inom vårt län en socialdemokratisk affär.

  8. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-15 15:09)
    Det här siffrorna kom från en av dagens mer omtalade och kommenterade undersökningar. Den var inte initierad av mig.
    Det ska komma mer framtidstankar. Glädjande var veckans siffror som visar att hälften av de omförsäkrade som inte velat komma till AF nu arbetar eller har startat företag. Verkar inte det lovande?

  9. Jan Nilsson

    Svar till Bertil Svensson (2010-05-15 17:05)
    Tänkte inte slingra mig alls. Kan inte läsa länken härifrån, men läste artikeln tidigare. Synnerligen trist, man blir ledsen och undrande. Kan inte uttala mig i enskilt fall där man inte vet hur det riktigt är, men när det nu blivit så här uppmärksammat får man hoppas att fallet blir rejält genomlyst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.