Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En sista hälsning

Jag har fler bilder som kan visas, men nu räknar jag med att ha frestat tålamodet maximalt hos alla dem som antingen avskyr bilar eller anser att allt sånt är likadant. Fyra hjul, motor och en plåtlåda.

Jag tar det i mina ögon bästa till sist. 60-talarna, de fyrväxlade med 12-voltssystem och B18, om de var original. Sport!

Jag har någon gång yrat om att pappas sista PV Sport var röd, den var vit. Hans kusin Gunnar Åström i Agnäs hade en röd som finns kvar i familjen. Ungefär så här såg pappas ut.

Min "dröm-PV" skulle se ut något åt det här hållet. Antingen original eller lite, lite "förbusad". Som den här, men 5,5 tums fälgar. Ickeoriginal, men tillverkade av fabriken som gjorde originalfälgarna. Visst är väl bulligheten läcker?

Det här skulle jag och Agneta se. (Kännare kan notera den ospruckna överdelen av instrumentpanelen)

Se, vilken rad, vilken prunkande prakt!

Här växlar verkliga skatter ägare. Originaldelar säljs från filten. De säljs ofta som  hundvalpar. Inte bara till ett pris, men till "hem" där man litar på att husse tar väl hand om dem.

Det här är männen (eller de förvuxna pojkarna) som inte bara drömmer, de handlar! De vill, kan, törs och får för frun!

Ett tack till Svenska PV-klubben och Vännäs Motormuseum som möjliggjorde den här upplevelsen! Denna boosterdos av PV-nostalgi.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Berith

  tack för alla fina bilder du visat oss från tjusiga volvobilar!!! fick i junibesöka Hoting och bilmuséet där. Det var också en höjdare!!När vi förlovade oss,min man o jag 1967,köpte vi en splitterny Duett som lackerades i vitt och rött..den står nu i garaget och väntar på renovering..

 2. Jan Nilsson

  Svar till Berith (2010-07-07 07:19)
  Tack Berith, och tack även för att du berättade den här detaljen. Så roligt att få en så speciell bil, ”förlovningsbilen”, konserverad på det här sättet. Minnen kan för några av oss knytas till speciella ting, som en bil.
  Några menar att man ”förhärligar” och förbiser en massa negativa saker och konsekvenser som följt med bilismen när man har ett intresse för bilar, men så behöver det alls inte vara.

 3. Anders

  Hej Jan.

  Trevlig läsning från vår träff jag ska länka den vidare till de som deltog i träffen.

  En liten rättelse bara Vännäs motormuseum var inte med i och arrangerade denna träff det var enbart PV-klubbens.

  ha det
  Kanske vi syns på någon
  träff framöver
  /Anders

 4. Jan Nilsson

  Svar till Anders (2010-07-11 11:29)
  Det var verkligen trevligt att se bilarna. Tyvärr vart jag väldigt upptagen de här dagarna. Annars hade jag försökt se mer och få lite kontakt med er också. Man vet aldrig. Kan bli fler tillfällen. Tittar alltid efter en PV med åtminstone ett öga.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Sabina (2011-01-01 21:45)
  Inte på rak arm, men de dyker ju upp då och då. Jag tittar in på Blocket ibland och kikar efter mina barndomsminnen.
  Min PV, ”förstabilen”, var hyfsat vass så jag skulle kunna tänka mig en som inte är alldeles original. Om det någonsin blir något av är väl tveksamt, de är för dyra, men det är gratis att titta och spåna. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.